Sylver, Wim Soeter & meer maken programma compleet!

Binnen een maandje is het zo ver: Lions BAD Festival op donderdag 4 mei 2023! Het bekende, eendaags festival voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking, hun begeleiders, vrienden en familie trekt voor het eerst naar Expo Roeselare. De Expohallen worden helemaal toegankelijk ingericht. Lions BAD Festival is intussen uitgegroeid tot een klassieker voor deze bijzondere doelgroepen, met een unieke mix van live concerten, een uitgebreide workshopboulevard en met tal van lekkernijen. Naast Margriet Hermans, krijg je nu de rest van het concertprogramma: Broes, Wim Soetaer, Sylver, Pauline (Regi Academy), Il Sogno met Frederik (Faute Bendt) en DJ Jack Amai M'n Klak!

Programma compleet

Na de aankondiging van Margriet Hermans, krijg je nu het volledige concertprogramma voorgeschoteld! Op donderdag 4 mei zing en dans je mee met Broes, Wim Soetaer, Sylver, Pauline (Regi Academy), Il Sogno met Frederik (Faute Bendt) en DJ Jack Amai M'n Klak!

 

Nadat ze de Dranouter Rootsrally wedstrijd (2013) wonnen, lonkten de grootste folkfestivals voor Broes. Dit jaar staan ze ook op Festival Dranouter. Deze super getalenteerde muzikanten spelen nieuwe folkklanken met exotische invloeden. Hun authentieke geluid leverde de band begin 2023 de Flanders Folk Award op voor 'Best Live band’. Maak je klaar voor een duizelingwekkende muzikale trip & laat je verwarmen door die typische, warme Broes sound!

2021 was een ongelofelijk jaar voor Pauline. De 20-jarige Lommelse maakte haar grote droom waar: ze won het televisieprogramma ‘REGI Academy’! Daarna dook ze samen met REGI de studio in voor de singles ‘Duizend Sterren’ en ‘Lost Without You’. Ondertussen schitterde ze op talloze podia in Vlaanderen, waaronder het grootse Sportpaleis.

Nadat ze haar platencontract tekende, maakt Pauline het nu ook solo helemaal waar. Met als kers op de taart haar allereerste solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’. Met haar unieke stemgeluid en lieve uitstraling brengt ze een wervelend optreden. Niet te missen! 

In de wereld van de Belgische dancemuziek, heeft Sylver een speciaal plekje. Slechts weinig dance acts van eigen bodem konden zo'n lange, internationale carrière uitbouwen. DJ Wout en zangeres Silvy De Bie verkochten als Sylver meer dan 2 miljoen albums! Verwacht je aan een opzwepende live show met klassiekers als ‘Turn The Tide’, ‘Skin’, ‘I Hate You Now’, ‘Love Is An Angel’, ‘Forever in Love’, ‘Foreign Affair’... Sylver blaast het dak van Expo Roeselare eraf!

Il Sogno zal dit jaar samen met Frederik Mahieu, de frontman van De Faute Bendt, optreden op Lions BAD Festival! Il Sogno is het muziekensemble van De Lovie, een centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke beperking. Il Sogno musiceert op een uitgebreid akoestisch instrumentarium. Ze speelden ruim 200 concerten en deelden het podium reeds met tal van bekende artiesten zoals Willem Vermandere, Raymond Van het Groenewoud, Yevgueni, Jan De Smet, Wannes Cappelle, Guy Swinnen, enz. Dit jaar wordt Frederik, de frontman van De Faute Bendt, de partner in crime van Il Sogno. Dit jaar zit hun optreden vol met covers, meezingers en nog veel meer!

Wim Soutaer maakte zijn doorbraak in 2003, in het programma ‘Idool’. Iedereen leerde hem écht kennen met zijn eerste single 'Allemaal'. Wat een hit! Hierna bracht hij verschillende Nederlandstalige albums uit, met verschillende noteringen in de hitparades. Wim Soutaer is een graag geziene gast op elk podium. Hij is geliefd door jong en oud. Dit showbeest weet als geen ander wat feesten is.

Wie kent er deze DJ nu niet?!? Jaimie “DJ Jack” Van Kerschaver veroverde de harten van de Vlamingen door zijn deelname aan het tv-programma Down The Road in 2020. Al snel bleek dat Jaimie verborgen talenten had. En dan spreken we niet over zijn versiertrucs. Nee, we hebben het over zijn muzikale aanleg als DJ. Ondertussen heeft DJ Jack al een naam gemaakt voor zichzelf in de muziekwereld. Hij mocht al op verschillende festivals staan waaronder Lions BAD Festival en Festival Dranouter.

Ook Margriet Hermans staat op de line-up. Met deze lading namen is het concertprogramma helemaal compleet. Het mag duidelijk zijn: het wordt een gevarieerd programma. Ambiance!

Workshopboulevard

Naast live optredens, is Lions BAD Festival ook gekend omwille van de workshopboulevard. Ook dit jaar toveren we een groot deel van de Expohallen om tot een indrukwekkende workshopboulevard. Hiervoor werkt Lions BAD Festival samen met De Pelgrim (Vondels) en tal van middelbare en hogescholen, organisaties en vzw's. Er is voor elk wat wils: grime, (fiets)ritjes, theater, knutselsessies... Binnenkort ontdek je welke workshops er allemaal te vinden zijn op Lions BAD Festival 2023.

Koop je tickets

De laatste edities mocht Lions BAD Festival steeds het bordje 'uitverkocht' uithangen. Wacht dus niet te lang om jouw tickets aan te kopen via onderstaande, blauwe knop.

Lions BAD Festival is een evenement van Dranoeter vzw met steun van Lions Club International, de stad Roeselare en dagcentrum De Pelgrim (Vondels).